Uitslag Speedo 18 april in Boxtel

Zondag 18 april werd de vijfde en laatste Speedo-wedstrijd van het seizoen gezwommen. In het zwembad in Boxtel, met tropische temperaturen zwommen de elf zwemmers uitstekend.

Indy Jongman (2001) behaalde twee medailles. Op de 100 wissel verbeterde ze haar één week oude persoonlijke record met vijf seconden en behaalde het goud. Op de 50 vrij verbeterde ze haar beste tijd met ruim twee seconden en greep ze net naast het goud: zilver voor haar dus.

Pim de Crom (1999) verbeterde zijn beste tijd op de 50 vrij met maar liefst 4,5 seconde, waarmee hij achtste werd. De 200 wissel zwom hij voor het eerst, maar helaas werd hij gediskwalificeerd.

Anouk van Os en Kyra Jongman (1999) zwommen beiden de 100 wissel en 400 vrij. Kyra zwom op beide afstanden naar het zilver. Op de 100 wissel was ze ruim zeven seconden sneller dan ooit en op de 400 vrij was ze elf seconden sneller dan tijdens de LAC in Schijndel drie weken geleden. Anouk deed het ook uitstekend. Op de 100 wissel verbeterde ze haar beste tijd met vier seconden. De 400 vrij zwom ze voor het eerst, en ze zag er dan ook erg tegenop. Het ging echter heel goed, en na een zevende plaats op de wisselslag was er een twaalfde plaats voor haar op de vrije slag.

Noud van Boven en Macs vd Doelen (1998) zwommen dezelfde afstanden als Anouk en Kyra. Op de wisselslag verbeterde Macs door zijn persoonlijke record met maar liefst veertien seconden! Dit leverde hem de achtste plaats op. De 400 vrij zwom hij met de LAC eind maart voor het eerst, en hij wist in Boxtel acht seconden onder die tijd te duiken. Na een hele mooie vlakke race kwam hij met een geweldige eindsprint, waardoor hij op een twaalfde plaats eindigde. Noud verbeterde zijn beste tijd op de 100 wissel met bijna twee seconden en werd elfde. Bij zijn debuut op de 400 meter vrije slag zwom hij twee persoonlijke records, aangezien hij ook nog nooit de 200 vrij gezwommen had. Helaas dacht Noud na 350 meter al klaar te zijn, maar na een korte pauze voltooide ook hij zijn race. Hij kan dus nog veel sneller dan hij nu liet zien! Hij eindigde als tiende.

De junioren Rachel Brunnen, Jeroen van Dinther, Martijn Eickmans en Bo Sluijpers (1997) zwommen de 200 wissel en 200 vrij. Rachel verbeterde haar beste tijd op de wisselslag van een maand geleden met twee seconden en eindigde als zevende. Ook op de vrije slag was er een persoonlijk record: ze verbeterde haar beste tijd met 12,5 seconde. Bo zwom eveneens twee pr's. Op de wisselslag greep ze met een vierde plaats net naast de medailles. Wel verbeterde ze haar één maand oude pr met maar liefst zeven seconden! Tijdens de 200 vrij ging ze zoals afgesproken hard van start. Halverwege werd het wat zwaarder, maar Bo wist haar techniek goed vast te houden. Haar eindtijd was 4,5 seconde onder haar oude toptijd. Ze kon haar vader Paul, die zijn vijftigste verjaardag vierde (gefeliciteerd Paul!) een mooi verjaardagscadeau geven, want de tijd bleek goed voor de bronzen medaille. Jeroen was op de 200 vrij een halve seconde sneller dan zijn oude toptijd. Zijn pr had hij vorige week al enkele seconden scherper gesteld. Op de 200 wissel was er een verbetering van bijna 3 seconden. Martijn Eickmans slaagde er beide keren (net) niet in zijn beste tijden te verbeteren. Jeroen werd beide keren elfde en Martijn eindigde op allebei de afstanden als vijftiende. Uitslag Tijden per zwemmer Neptunus '58 Uitslag Neptunus '58 Foto's Tussentijden 200/400 vrij, 100/200 wissel